1.8 C
Copenhagen
lørdag, april 1, 2023
ForsideNyhederTour de France 3. etape i Jerlev ved Vejle.

Tour de France 3. etape i Jerlev ved Vejle.

Tag autocamperen med til 3. etape af Tour de France i Jerlev ved Vejle.

Stor kørefast græsmark med plads, alt efter interesse, fra 200 til anslået 1.000 autocampere. Mulighed for at tømme spildevand  og toilet, samt at tanke frisk vand. Der vil ikke være mulighed for autocamperophold i selve Vejle under Tour de France, der er helt lukket af op til etapen. Her er der kun adgang med  shuttlebusser fra parkeringområder.

Tour de France er det største og mest kendte cykelløb i verden, og at følge Tour de France i en autocamper er en fantastisk måde at opleve det på. Verdens største cykelløb kører i denne sommer, på tværs af Danmark – og flere hoteller og campingpladser langs ruten melder allerede nu om alt udsolgt.

Inden Tour de France vender tilbage til Frankrig, køres tre etaper i Danmark

Tour de France-feltet krydser Danmark via tre etaper, der blandt andet bringer løbet gennem København, Roskilde, Holbæk, Kalundborg over Storebæltsbroen, Nyborg, Vejle og Sønderborg. Etaperne køres 1., 2, og 3. juli i år. Herefter følger 18 etaper i Frankrig efter en fridag, hvor 4. etappe er  Dunkerque – Calais

Den 3. juli er Vejle startby for 3. etape af Tour de France, og med Sønderborg som målby. En etape på 182 km. Planerne går på at gøre Tour de France til en stor folkefest med varige positive aftryk. Til et så stort arrangement forventes alen Vejle Kommune at gøre brug af 1.400 frivillige.

Dagen starter med en rundtur i Vejle-området, hvor især de danske ryttere vil vide, at man ikke kan tage fejl af de korte, men stejle stigninger.

Rundturen kører forbi Jelling, og de UNESCO-bevarede Jellinge-monumenter, der er rejst i 965 af Harald Blåtand. I 2022 bliver området formentlig affyringsrampe for ambitiøse udbrydere.

Ligesom 2. etape er der tre kategoriserede stigninger, der hvert giver ét point til bjergtrøjen. Den første ligger allerede efter 27km på Koldingvej (1,4km á 4,4%). Derfor vil udbruddet formentlig forsøge at komme tidligt afsted.

Folkefest i Jerlev

Fredag den 10. marts var Max Watson og John Ipsen (AutocamperGruppen Danmark) inviteret til møde i Jerlev der ligger  på kanten til Vejle Ådal. Jerlev er en landsby med 700 indbyggere, 8 km sydvest for Vejle, hvor der satses på en sand folkefest i forbindelse med 3. etape af Tour de France 2022. Den lokale styregruppe i Jerlev arbejder på at få besøg af 10.000 biler og 4.000 udstillede motorcykler når Tour feltet passerer gennem Jerlev, der ligger 34 km inde i dagens etape og det bliver stedet i Vejle Kommune med flest p-pladser.

Pladser til mellem 200 og 1.000 autocampere

Under mødet med direktøren fra PST gruppen, der er gået aktivt ind i Tour de France – styregruppen i Jerlev, blev der bl.a. lovet overnatningspladser for, om nødvendigt mere end 200 og ca. 1.000 autocampere, hvor det vil være muligt at ankomme fra fredag den 1. juli. Pop-up pladsen til autocampere bliver etableret på en kørefast græsmark ved adressen Jerlevvej 21, 500 meter fra Tour de France – ruten. På hjørnet til Jerlevvej ligger et mindre supermarked “ Din Købmand” der holder åbent fra kl. 06.30 til 21.00. på den anden side af Jerlev landevej finder man Jerlev Kro.

På det modsatte hjørne til “Din Købmand” ligger Jerlevvej 1 med den forladte Vangsgaard Farm der inden Tour de France bliver revet ned og omdannet til grusbelagt festplads på omkring 5 ha. Nedrivningen starter inden påske. Her kommer der boder og flere storskærme, så turen kan følges inden ankomst til Jerlev og videre frem. En silo ved siden af bliver malet op i Tour farver og med logo. Her vil landbrugsforeningen Velas stå med smagsprøver. Der bliver sammenlagt tre kilometer grus tribune ved en af PST Gruppens grusgrav langs Jerlev Landevej. To haller på i alt 2000 kvm kan benyttes i tilfælde af regn.

Der bliver ved den nedrevne landejendom etableret midlertidig tømme faciliteter og vandforsyning for autocamperne der deltager i folkefesten. Ophold for autocampere forventes at blive mod betaling, da etablering og leje af arealer er forbundet med udgifter der ikke dækkes af Vejle Kommune. Endvidere skal pladsen og P-arealer være renset for affald og dåser inden aflevering, hvilket også medfører omkostninger.

3. etape starter i Vejle, der er rig på kultur, handel, turisme, arkitektur og enestående natur. Området er kendt for sin unikke historie og stolte meritter inden for cykelsport. Vejle er kåret som Danmarks bedste handelsby. 

Arrangørerne har ligeledes en forventning om at området afleveres i samme stand som ved ankomsten.

Vi vender tilbage med mere information og pris når dette foreligger omkring 3. etape i Vejles bakker, der er Danmarks mest kendte cykelterræn. AutocamperGruppen har aftalt en hyppig dialog med PST Gruppen op til Touren.

Links:

Google Maps – Jerlev

Tour de France Vejle

LeTour

VisitVejle

Med venlig hilsen

John Ipsen

AutocamperGruppen Danmark

Øst                                                                                                                  Vest

Max Watson                                                            John Ipsen                                                   

Gartnervænget 15                                                  Åkæret 5, 6.sal

3520 Farum                                                             7100 Vejle

Tlf 4015 7200                                                          Tlf 2066 2584E-mail: max@watson.dk                                        E-mail: john.ipsen54@gmail.com

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments