Familiens kæledyr vil sikkert også vil nyde godt af at komme med på autocamperferien til Sverige. I Sverige er der jo rigeligt med plads til at udfolde sig på og løbe omkring. Bare der tages hensyn til det lokale vilde dyreliv, og at hunden holdes i snor, hvor det eventuelt er påbudt.

Ferie i Sverige – sammen med jeres kæledyr

Det er ikke besværligt at medbringe hunde eller katte på autocamperferien til Sverige; blot er det vigtigt, at din hund (eller kat) er mærket korrekt i henhold til de nye regelsæt. Din hund (eller kat) skal:

  1. være ID-mærket
  2. være vaccineret mod rabies mindst 21 dage før afrejsen
  3. have et kæledyrspas
  4. meldes til Toldvæsen ved indrejsen

Når man rejser indenfor EU skal medbringelse af kæledyr altid meldes til de lokale toldmyndigheder Toldværket. Dette kan du gøre på to måder:

  1. Du kan gå igennem RØD kanal ved tolden og henvende dig til toldpersonalet. I nogle tilfælde er intet personale fysisk tilstede, mens der i stedet er opsat en telefon og angivet et kontaktnummer, via hvilket du selv skal foretage anmeldelsen af dit kæledyrs indrejse.
  2. Du kan også melde til tolden hjemmefra, at du ønsker at medbringe dit kæledyr til Sverige. Det gør du inde på Tullverkets hjemmeside, hvor du udfylder en blanket. Herefter får du sendt et anmälningsnummer, som du skal være klar til at vise, når du kører over grænsen. I stedet for at køre gennem den RØDE kanal, vælger du den GRØNNE. 

Obs: Du skal være opmærksom på, at man tidligst kan tage sit kæledyr med til Sverige, når det er 15 uger gammel. 

Rejse til Bornholm med kæledyr

Skal du have dit dyr med til Bornholm og kun skal rejse gennem Sverige, skal du stadig opfylde de samme regler, som gælder ved indrejse til Sverige.

Nyd din og familiens autocamperferie i Sverige – sammen med jeres kæledyr!


hund med til sverige
Her er det Sanne og Bjarne Buxboms hund Janus som er med på tur i autocamperen